Julelukt på Sparebluss

Julelukt på Sparebluss

Luftfriskerene som sikrer julestemningen når gavekjøpene har lagt privatøkonomien i ruiner.

Billig. Er det noe jeg absolutt ikke kan unnvære i adventstiden er det Svanelaboratoriets Kongerøkelse. Det blir liksom ikke jul uten – og dette er ikke noe jeg bare finner på fordi jeg har vokst opp med det – dette er en av få ting ved julefeiringen som er like gammel som jula selv, siden mye av innholdet er det samme som gavene De hellige tre konger bar fram til krybben. Siden duftemnene bare varmes opp og ikke brennes, kan du ha det gående i time etter time – ja, hele tiden egentlig – og ikke minst er det rørende billig (bare tiendedelen av et godt duftlys).

Rasende billig. Det eneste som kan konkurrere på pris: Nellikspiker i appelsin! Kanskje ikke den største sillagen, men det lukter jo himmelsk. Er du heldig å barn og/eller en skole med julemarked i nærheten, har hjemmelagde lys av ekte bivoks en naturlig og behagelig honninglukt (i tillegg får du den søte gleden av å støtte barnearbeid). Hvis du er så heldig at appelsinen eller klementinen tørker ordentlig inn og ikke råtner, kan du bruke den på samme måte som en lavendelpose og legge den i klesskapet sammen med sokkene og underbuksene når jula er over.

Nesten gratis. Det går også an å slenge appelsin- og klementinskall oppå vedovnen – hvis du har en. Til slutt har du selve julegrana. Det finnes ingen luftfriskere som kan konkurrere. Det lukter fresht, og hamler opp med ribbelukta når den legger seg i stua. Hvis lukta er det viktigste, går du for klassisk gran, selv om det drysser (Edelgran er rimelig tamme saker). Har du liten plass kommer du forresten langt med noen kvister på dørmatta.

Kongerøkelse
Svanelaboratoriet
Eske á 30 ml · kr 40,-
Stativ (se ill.) · kr 179,-

Nellikspiker
Santa Maria
Pose · 18 gr · kr 9,-

Appelsin
Ca. kr 9,- per kg

Gran
Ca. kr 200,- per m

Granbar
Gratis, om du har en park eller et skogholt i nærheten